טיפים לתהליך מוצלח של ייעוץ זוגי

החלטתם שהזוגיות שלכם חשובה לכם ואתם מעוניינים לעבוד עליה ולפנות ייעוץ זוגי, מעולה!

במאמר הבא ריכזתי עבורכם מספר טיפים  להצלחה של ייעוץ זוגי, שיחסכו לכם המון זמן, כסף והכי חשוב יובילו אתכם להצלחה.

 

  1. היו מוכנים להיות מובכים– הסירו מגננות- היו אמתיים, שימו את כל הקלפים על השולחן, היו פתוחים וכנים. אל תנסו ליפייף את הדברים על מנת להיות יותר צודקים או להתחבב על המטפל/ת. זכרו שהיועץ הזוגי לא שופט אתכם אלא אמור לסייע לכם, והוא לא יוכל לעשות זאת אם לא תאמרו לו את האמת.
  2. האמינו שניתן להשתנות– ההיסטוריה עם בן הזוג שלנו יוצרת אצלנו דפוסי חשיבה ואמונה  שאני מכיר את הבן אדם מולי, ואני יודע כיצד הוא יפעל, והוא בטוח לא ישתנה. אמונה כזאת מחבלת בתהליך שלכם,  ולא מאפשרת שינוי. השאירו את העבר במקומו מונח וצאו להתחלה חדשה שאומרת מפה והלאה ניתן לעשות דברים גם אחרת.
  3. התמדה ועקביות– תהליך של ייעוץ זוגי מצריך שינוי בדפוסי חשיבה ושינוי בדפוסי התנהגות ההפוכים מהמוכר והידוע שלנו. שינויים אלו לא קורים בן לילה, זה לוקח זמן. ככל שהקונפליקט והסכסוך חזקים ועמוקים יותר, כך תהליך הטיפול יקח יותר זמן. הקפידו להתמיד ולהגיע באופן סדיר, ואל תתיאשו אם אתם לא רואים שינוי מיידי אצל בן/ת הזוג שלכם.
  4. קחו 100% על ה50% שלכם- כמו בכל זוגיות דרוש שניים. נכון שאתם רוצים שבן/בת הזוג שלכם תשתנה, אחרת למה ללכת לייעוץ זוגי, אבל לעבוד על עצמכם בזמן שבן/בת הזוג שלכם נוכחים – זו כנראה הדרך היעילה ביותר להשפיע בצורה חיובית על הנישואין שלכם. להתרכז במה צריך להשתנות אצל בן/בת הזוג שלכם – פשוט לא יביא את התוצאה הרצויה והתהליך עלול להיכשל עבור שניכם.
  5. אל תחפשו שופטת- לא מעט פעמים אני נתקלת בזוגות שאחד מבני הזוג מחפש ורוצה שיצדיקו אותו ויוכיחו לבן/ת הזוג שהם טועים. אל תתעסקו במי צודק יותר, המטרה של התהליך שאדם חיצוני ונטרלי יעניק לכם כלים להתמודדות עם המשבר ולא יקח צד או עמדה של אחד מבני הזוג.
  6. נסיגות בתהליך קורות– אל תיבהלו מנסיגה בתהליך. לא מעט פעמים קורה שיש התקדמות מעולה בתהליך ואז נסיגה או תקיעות, מה שיוצר פחד אצל בן הזוג שחוזרים אחורה או אמונה שהתהליך לא עוזר. רגרסיה בכל תהליך היא דבר נורמטיבי לחלוטין ומתרחש לא מעט פעמים, לפעמים הפחד מהשינוי המהיר שמתרחש יוצר ירידה לצורך עליה, הסתכלות ובחינה מחדש של  האירועים מאפשרת להמשיך טוב יותר הלאה. כל עוד הרגרסיה בזמן מתרחשת בזמן התהליך, קל יותר לטפל בה ולעלות חזרה למעלה מאשר מתייאשים ומוותרים על התהליך.

 

רוצים לשמוע עוד צרו קשר עוד היום חפצי מידלש יועצת ומאמת אישית זוגית ומשפחתית.

 

לפרטים נוספים וייעוץ
חפצי מידלש
דילוג לתוכן